Binnenland

Vakbond: "Op onze hoede na zware uitspraken Van Massenhove"

1 Frank Van Massenhove ©BELGA

De socialistische vakbond bij het spoor is "een beetje op zijn hoede" na de aankondiging dat Frank Van Massenhove de nieuwe spoorbaas wordt, maar is bereid zijn komst af te wachten. Dat heeft Jean Pierre Goossens, de voorzitter van ACOD Spoor, zondag gezegd. De huidige topman van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid suggereerde enkele maanden geleden in een interview in een tijdschrift dat de socialistische ambtenarenvakbond ACOD "de vakbond van de luiaards" is.

"Ik ben een beetje verbaasd", reageert Goossens op de bekendmaking van de benoeming. "Van Massenhove stond niet op de lijst die circuleerde, en zijn naam is nooit gevallen."

De vakbondsvoorzitter zegt op zijn hoede te zijn na de zware uitspraken die Van Massenhove heeft gedaan. "Maar we zullen afwachten", aldus Goossens. "Ik hoop dat hij er niet met de botte bijl zal invliegen, maar dat er luisterbereidheid zal zijn, onder meer in verband met de klachten over werkdruk en vertragingen."

Bij ACV-Transcom luidt het dat iedereen zijn kans moet krijgen. "Ik wens Van Massenhove proficiat", zegt vakbondsman Luc Piens. "Ik wens hem een goede toekomst voor het bedrijf, de reizigers en het personeel."