Binnenland

Telenet lanceert abonnement met gsm aan 1 euro

1 ©UNKNOWN

Telenet lanceert een nieuwe abonnementsformule van 20 euro per maand, waarbij je aan 1 euro een gsm kan aanschaffen. Het gsm-aanbod moet ook meer mensen aanzetten tot mobiel surfen, en de gsm is daarvoor dan ook geschikt. Surfen kost maandelijks 10 euro extra.

Markt mobiliseren
"Telenet heeft de ambitie om de prijzen voor mobiele basisdiensten te verlagen en de penetratie van mobiel internet via gsm te verhogen", klinkt het. België scoort daarvoor zeer slecht in vergelijking met andere Europese landen. Zo is in ons land slechts 16 procent van de gsm's die in omloop zijn geschikt voor mobiele breedband, terwijl dat in Europa gemiddeld 26 procent is. Volgens Telenet is ons land ook het enige dat tot nu geen subsidiëringssysteem voor gsm's had zoals de telecomoperator nu aanbiedt. Het bedrijf hoopt hiermee de markt "opnieuw te mobiliseren".

Toestellen
De Walk & Talk abonnementsformule omvat een pakket belminuten, en moet voor 24 maanden worden onderschreven als de klant aanspraak wil maken op een gsm voor 1 euro. Daarvoor biedt Telenet vier toestellen aan die een verkoopprijs van zowat 150 euro hebben (Sony Naite, LG Viewty, Samsung Star, Nokia 3720). Wie daarin zijn gading niet vinden, kan op sommige andere toestellen "substantiële kortingen" krijgen. De optie Surf 10 kost maandelijks 10 euro extra. (belga/sam)