Binnenland

Ontspoorde goederentrein richt ravage aan in Melsele

10 ©AFP

De ontspoorde goederentrein op de spoorlijn tussen Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal in Melsele heeft voor grote schade gezorgd aan de sporen en bovenleiding. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Twee passagierstreinen raakten geblokkeerd door het ongeval. Ook morgen zal het treinverkeer tussen Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Centraal vermoedelijk ook nog de hele dag ernstige hinder ondervinden.

©BELGA
©AFP
©BELGA
©BELGA
©AFP
©BELGA

De goederentrein ontspoorde rond 18.15 uur op het traject tussen Beveren en Zwijndrecht, ter hoogte van de Spoorweglaan in Melsele. De trein was niet geladen met gevaarlijke producten en niemand raakte gewond, zegt Infrabel. De oorzaak wordt nog onderzocht. De trein was op weg van Zeebrugge naar Antwerpen. "Enkele wagens zijn naast de sporen terechtgekomen", aldus woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel. "De schade is groot aan de sporen en de bovenleiding, en mogelijk aan de wissels."

Busdiensten
Twee passagierstreinen raakten geblokkeerd door het ongeval. Eén trein zal achteruit rijden naar het dichtstbijzijnde station, maar de reizigers op de andere trein moeten met bussen geëvacueerd worden. Het gaat om enkele honderden reizigers.

Het treinverkeer blijft onderbroken tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas. "Tussen Antwerpen-Berchem en Sint-Niklaas kunnen de reizigers gebruik maken van een vervangende busdienst. Reizigers van Antwerpen-Centraal naar Gent-Sint-Pieters worden verzocht via Brussel-Zuid te reizen, van waar ze hun reis kunnen voortzetten. Er is een vervangtrein tussen Antwerpen-Centraal en Zwijndrecht ter beschikking", zegt Infrabel.

Morgen
Wie morgen vanuit Antwerpen-Centraal Gent-Sint-Pieters als bestemming heeft of omgekeerd, krijgt ook de raad via Brussel-Zuid te reizen. "Daardoor moet je rekening houden met een extra reistijd van naar verwachting veertig minuten", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Tussen Zwijndrecht en Sint-Niklaas is er geen treinverkeer mogelijk. Daar rijdt een vervangende busdienst. "Wie tussen Antwerpen-Centraal en Gent-Sint-Pieters een lokale bestemming heeft, reist tot Zwijndrecht of Sint-Niklaas en neemt daar de bus. Zij dienen rekening te houden met een extra reistijd van naar verwachting een uur", aldus Petit.

©BELGA
©BELGA
©BELGA