Binnenland

Onderzoek derdenverzet in zaak-Fortis pas in januari?

1 ©UNKNOWN

De regering heeft voorlopig nog altijd geen derdenverzet aangetekend tegen het arrest van het hof van beroep in de zaak-Fortis. Dat is uit gerechtelijke bron vernomen. Indien de regering de komende uren alsnog zo'n derdenverzet aantekent, is het niet erg waarschijnlijk dat dat derdenverzet nog voor begin januari onderzocht zal worden.

Buitenlanders
De theoretische termijn waarbinnen het derdenverzet onderzocht moet worden, bedraagt acht dagen, maar kan verlengd worden tot een maand, indien er buitenlandse partijen zijn. Dat is in deze zaak het geval. Advocaat Mischaël Modrikamen vroeg onlangs aan zijn 2.200 cliënten, allen kleine Fortis-aandeelhouders, zich niet meer op zijn thuisadres te domiciliëren voor wat de procedure betreft. Een deel van die cliënten is buitenlander.

Wraking
Eveneens uit gerechtelijke bron is vernomen dat de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) vorige week de wraking heeft gevraagd van twee rechters die het dossier-Fortis onderzochten. Doordat de vraag tot wraking er pas kwam na de uitspraak van het arrest, blijft ze zonder gevolg. (belga/sam)