Binnenland

Na de 'torenpoepster' van Aalst: de 'kasteelpoepster'

1 ©hln

Bijna twee jaar nadat een filmpje opdook waarin Ilse Uyttersprot, de voormalige burgemeester van Aalst, in het openbaar seks had op een Spaanse toren volgt nu Els Uytterhoeven. De eerste schepen voor Open Vld in het Vlaams-Brabantse Hoeilaart en zus van televisiepersoonlijkheid Marc Uytterhoeven duikt op in een clip, die zopas boven water kwam. Daarin valt te zien hoe ze flikflooit met een man in het gemeentehuis, zo meldt Het Laatste Nieuws. Volgende week mag Uytterhoeven tekst en uitleg geven in het schepencollege.

Op sociaalnetwerksites wordt Uytterhoeven alvast smalend weggezet als 'de kasteelpoepster'. Dat is alvast geen loze verwijzing. Het gemeentehuis van Hoeilaart is gehuisvest in een 15de-eeuws kasteel in het Jan van Ruusbroecpark. Middenin een stomend voorspel werd Uytterhoeven in de nacht van 15 op 16 juli gefilmd door een groepje jongeren die licht hadden zien branden in een van de bureaus. Zij dachten inbrekers op heterdaad op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen, maar betrapten in de plaats een half ontklede Uytterhoeven. De op dat moment waarnemend burgemeester was niet met haar man in de weer, maar wel met de voorzitter van een lokale vereniging. Verder dan wat gefrommel en gekus komt het, toch in het filmpje, niet.

Het slippertje zorgt in Hoeilaart alvast voor de nodige hilariteit. "Weet iemand wat een kasteelpoepster is?", klinkt het op Facebook. Uytterhoeven wilde gisteren niet reageren op de gebeurtenissen. Ook burgemeester en partijgenoot Tim Vandenput hult zich in stilzwijgen. Maar dat betekent niet dat het verhaal geen staartje krijgt. Het schepencollege, waaronder dus Uytterhoeven zelf, zal volgende week maandag de zaak verder onderzoeken.