Binnenland

Jan Peumans (N-VA) aangevallen in Wallonië

1 Vlaams parlementvoorzitter Jan Peumans (N-VA). ©UNKNOWN

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans en zijn echtgenote kregen zondag in Wezet klappen toen ze na een bezoek aan een ijssalon in hun wagen wilden stappen.

Een opgehitste Waal vond dat de voorzitter van het Vlaams parlement niets te zoeken had in Wallonië. "Aangevallen worden omwille van mijn politieke ideeën, dat had ik nooit verwacht", getuigt Peumans in de Concentrakranten.
 
Rake klappen
De feiten speelden zich zondag omstreeks 17.30 uur af. Toen Peumans en zijn vrouw naar hun wagen stapten, werden ze achtervolgd door een dertiger die hen uitschold omdat hij vond dat de N-VA'er niets te zoeken had in Wallonië. Toen de parlementsvoorzitter in zijn wagen wilde stappen, kreeg hij rake klappen. Hij hield er een inwendige bloeding aan de slaap, een scheve kaak en barstende hoofdpijn aan over.
 
Peumans had geluk dat er net een politiecombi langskwam. Volgens de kranten waren de politiemensen niet vriendelijk en wilde ze de zaak zo laten, maar dat wilde Jan Peumans niet. Op het politiekantoor was de ontvangst wel vriendelijk en werd een proces-verbaal opgesteld dat naar het parket van Luik gestuurd werd. (belga/tw)