Binnenland

Helmut Lotti leest sprookjesboek prinses Lea voor

Prins Alexander en prinses Lea. ©UNKNOWN
©UNKNOWN

Helmut Lotti is door prinses Lea, de voruw van prins Alexander, gevraagd om haar sprookjesboek 'De vriendjes van Valdi en Rush' voor te lezen. De 38-jarige zanger heeft het luisterboek onlangs ingesproken, zo vertelt hij in Dag Allemaal. "Ik vond het een hele eer. Het zijn toffe sprookjes", waarbij de moraal heel belangrijk is."

Ten voordele van gehandicapten
In de sprookjes van de prinses, de vrouw van prins Alexander, spelen dieren de hoofdrol. "Een beetje zoals de fabels van La Fontaine", weet Lotti. De opbrengst van zowel het boek als de cd gaat naar een fonds van het prinselijke echtpaar, waarmee wordt geinvesteerd in onder meer voorzieningen voor verstandelijk gehandicapten.


Perfectionist
De 56-jarige Lea is blij met Lotti. "Ik vind het fantastisch dat Helmut zoveel moeite doet om het goed te doen", legt ze uit. "Helmut is een perfectionist, dat merk je aan alles." Het schrijven van de sprookjes ging de prinses makkelijk af. "Ik heb altijd graag verhaaltjes verteld aan mijn kinderen", vertelt ze. "In deze wereld is tegenwoordig nog zo weinig plaats om te dromen en daar wilde ik iets aan doen." (novum/lb)