Binnenland

Erasmushogeschool Brussel lanceert bachelor Multimedia

1 ©EPA

De Brusselse Erasmushogeschool start met een nieuwe bachelor: Multimedia en Communicatietechnologie, of kortweg Multec. De opleiding richt zich op nieuwe multimediatoepassingen voor smartphones, tablets en pc's en werd vandaag voorgesteld op de campus in Anderlecht.

"Alle sectoren willen vandaag de dag toepassingen met mobiele applicaties, touchscreens, sociale media, interactieve multimedia-installaties en zelfs games", zegt opleidingshoofd Frank Lanssens. "Supermarktapps, carpool- en parkeerhulpjes, stadswandelingen, bioscoopinformatie, zelfs De Druivelaar heeft ondertussen een eigen app. Wij leveren nu de mensen die dat kunnen uitwerken", voegt departemensthoofd Marc Runacres daar aan toe.

De studenten krijgen in de drie jaar durende opleiding een brede basis en kunnen zich vanaf het tweede jaar specialiseren in 'Mobile Webb' of 'Art'n Technology'. Het eerste richt zich op mobiele apps en webtoepassingen, het tweede op de interactie tussen multimedia en de fysieke wereld. De inschrijvingen lopen volgens de Erasmushogeschool "als een trein". In het eerste jaar starten begin dit schooljaar zestig studenten.

Voor meer info: www.erasmushogeschool.be.