Binnenland

Elke Pattyn vervangt Cathérine Moerkerke bij 'Telefacts'

1 Elke Pattyn (foto VTM) ©UNKNOWN

Voor de bevalling van haar tweede kind neemt Cathérine Moerkerke vanaf 10 januari tot in de lente afscheid van het reportagemagazine 'Telefacts' op vtm. Ze wordt vervangen door collega-journaliste Elke Pattyn.

"Het is zonder meer fijn dat de hoofdredactie mij voorgesteld heeft om Cathérine Moerkerke te vervangen, want dit is een nieuwe stap die ik bij de nieuwsdienst kan zetten", meldt Pattyn.
 
"'Telefacts' is een programma dat me inhoudelijk ligt en ik kijk er naar uit om de reportages tot bij de kijker te brengen. Net zoals Cathérine zal ik bovendien redactioneel betrokken zijn bij de realisatie van de reportages, en zal ik voldoende ruimte krijgen om 'Telefacts' te combineren met mijn werk voor 'Het Nieuws'."
 
De 31-jarige Pattyn werkt sinds augustus 2004 op de nieuwsdienst van vtm. Ze volgde onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2008 vanop het hoofdkwartier van CNN in Atlanta en bracht in 2011 verslag uit van de aardbeving en tsunami in Japan. In 2010 presenteerde ze ook al 'Telefacts', afwisselend met Tim Verheyden en Katleen Peeraer. (belga/sam)