Binnenland

Brusselse 'mangadoders' opgepakt

1 Beeld uit Death Note ©UNKNOWN

Het Brusselse parket heeft vier mensen opgepakt voor feiten gepleegd in 2007, meldt Le SoirMag. De politie vond toen in het Dudenpark in Vorst menselijke resten in verregaande staat van ontbinding. Bij de resten werd een Japanse tekst aangetroffen en de moordenaar kreeg de bijnaam "de mangadoder".
 
Op 28 september 2007 vond een wandelaar in het Dudenpark de resten van een volwassen man. Het ging om een deel van een romp en twee dijbenen.

Watashi Wa Kira Des
Dichtbij de resten troffen de agenten twee vellen papier met daarop een boodschap in het Japans: "Watashi Wa Kira Dess", wat zoveel zou betekenen als "Ik ben de moordenaar". De zin komt uit de manga Death Note, een zesdelige stripreeks die erg succesvol was en waarop twee animatiefilms zijn gebaseerd. De agenten vonden ter plaatse ook een Japans symbool en rijst.

Drie jaar na de feiten zijn vrijdag vier verdachten opgepakt en in beschuldiging gesteld. Drie voor doodslag, de vierde voor schuldig verzuim. Twee van hen hebben de feiten al toegegeven, een derde bekent dat hij ter plaatse was. Het Brusselse parket bevestigt in Le Soir Magazine de informatie.
 
De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De daders, die fans zijn van manga, zeggen dat ze de naam van de man, die blijkbaar bij hen woonde, niet kennen. Het slachtoffer zou zijn vermoord tijdens een ruzie. Hij kreeg dodelijke slagen, waarna de daders het lijk in stukken sneden. (belga/mvdb)

Het Brusselse parket heeft vier mensen opgepakt voor feiten gepleegd in 2007, meldt Le SoirMag. De politie vond toen in het Dudenpark in Vorst menselijke resten in verregaande staat van ontbinding. Bij de resten werd een Japanse tekst aangetroffen en de moordenaar kreeg de bijnaam 'de mangadoder'.Op 28 september 2007 vond een wandelaar in het Dudenpark de resten van een volwassen man. Het ging om een deel van een romp en twee dijbenen. Dichtbij de resten troffen de agenten twee vellen papier met daarop een boodschap in het Japans: "Watashi Wa Kira Dess", wat zoveel zou betekenen als "Ik ben de moordenaar". De zin komt uit de manga "Death Note", een zesdelige stripreeks die erg succesvol was en waarop twee animatiefilms zijn gebaseerd. De agenten vonden ter plaatse ook een Japans symbool en rijst en de doder kreeg de bijnaam de "mangadoder". Drie jaar na de feiten zijn vrijdag vier verdachten opgepakt en in beschuldiging gesteld. Drie voor doodslag, de vierde voor schuldig verzuim. Twee van hen hebben de feiten al toegegeven, een derde bekent dat hij ter plaatse was. Het Brusselse parket bevestigt in Le Soir Magazine de informatie. (belga/mvdb)